Ben jij jong en zorg jij voor een naaste? Dan hebben we voor jou een paar praktische tips.

Want zorgen voor een familielid is fijn, maar kan soms ook zwaar zijn.

  • Deel je zorg. Praat over je situatie met iemand die je vertrouwt. Je zult merken dat het oplucht om je zorgen te delen.
  • Bespreek het op school. Bespreek met je mentor of leraar je thuissituatie. Hij begrijpt dan beter dat je je huiswerk een keer niet af hebt. Of dat je met je gedachten niet bij de les bent.
  • Geef aan wanneer het teveel is. Misschien kunnen mensen in je omgeving wat van je overnemen. Dat is niet ego├»stisch, maar nodig om het vol te houden. Weet je niemand? Vraag dan bijvoorbeeld hulp bij een vrijwilligersorganisatie.
  • Blijf leuke dingen doen. Ga lekker sporten en blijf met vrienden afspreken. Zo heb je afleiding en sta je er niet alleen voor. Tijd voor jezelf is ook belangrijk.
  • Zoek informatie. Is iets niet duidelijk over de ziekte of handicap? Stel je vraag aan je familie, je huisarts of een verpleegkundige. Het antwoord kan je geruststellen.

Waar kun je heen?

Wil je eens met iemand praten? Neem dan contact op met het jongerenwerk of een medewerker van WBO.
Gewoon, om even je verhaal kwijt te kunnen of met je mee te denken.
En als meer hulp nodig is, dan weten wij de weg. 

Klik hier om een bericht te sturen via ons contactformulier.

Je kunt ook bellen met de Mantelzorglijn: 030 760 60 55. De Mantelzorglijn is elke werkdag bereikbaar tussen 9.00 en 16.00 uur. Of stel een vraag via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit kan 24 uur per dag. Je krijgt dan binnen 3 werkdagen een reactie. Ook kun je je ervaring delen met andere jonge mantelzorgers via de community.

Bekijk hieronder het verhaal van Scott, Jordi, Hanneke, Farhad en Charelle.

Dit is het verhaal van Charelle

 

Dit is het verhaal van Farhad

 

Dit is het verhaal van Hanneke

 

Dit is het verhaal van Jordi

 

Dit is het verhaal van Scott