jaaaaah

Woensdagavond 28 juni 2017 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.
Best

Deze avond verwelkomen bij Katrien Blokken, geriater in opleiding, en de ervaren geriater Michiel van Beek. Beiden zijn werkzaam in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Aan de hand van een ABC gaan Katrien en Michiel actief in gesprek met de aanwezigen. Iedere letter

Lees meer...

IMG 2567

Vraag hulp, als je er even niet uitkomt!
Trudy Janse (45) is moeder van drie en woont sinds enkele jaren in Spoordonk, samen met haar jongste twee dochters. “De oudste woont al op zichzelf en ik ben zelfs al oma”, vertelt ze met trots. “Ik kom uit Rotterdam, maar via mijn toenmalige partner ben ik in Brabant terecht gekomen. Eerst in Middelbeers, maar vanwege financiële problemen moesten we ons huis verkopen. Nu huren we dus in Spoordonk. Mijn jongste, Samantha, is negen. Voor haar is het hier geweldig. Dat is echt een buitenkind en dan is deze omgeving perfect. Ze zit ook op een hele goede school, dat is fijn. Maar voor mij zelf is het niet makkelijk hier. Ik geniet wel heel erg van de ruimte en de natuur, dat wel, maar de gemeenschap is erg gesloten. Ik voel me hier nogal een buitenstaander.”

Lees meer...

img 2377

Cor Roosen en haar man zijn beiden echte Oirschottenaren. Samen trokken zij destijds in het ouderlijk huis van haar echtgenoot. Ondertussen woont hij in een verpleeghuis. De specialistische zorg die hij nodig had, kon in Oirschot niet geboden worden. “Maar het is nog steeds óns huis,” vertelt Cor. “Ik woon hier heerlijk en als het aan mij ligt ga ik hier ook nooit weg.” Cor heeft zelf MS. De eerste jaren kon ze nog veel zelf en waar nodig sprong haar man bij, totdat hij de ziekte van Huntington kreeg. “Een gecompliceerde, lastige ziekte. Op een gegeven moment moet je dan onderkennen dat je, hoe confronterend het ook is, hulp nodig hebt. Toen kwam ik in contact met Ine van Ham, via het Loket. Zij bracht rust.

Lees meer...

logo museum

Alzheimer Café Eindhoven maandag 19 juni 2017 in het Daf Museum

Het maandelijkse Alzheimer Café Eindhoven in het Daf Museum, Tongelresestraat 27 in Eindhoven, gaat op maandag 19 juni 2017 in gesprek met Evelien Mescher ( neurologisch muziektherapeute ). Het thema van de avond is: “Het effect van muziek bij dementie”. Muziek heeft een bijzonder

Lees meer...

Annie

Een documentaire die je aan het denken zet
‘Zo gaat dat dus’ is een documentaire over de laatste maanden van An Zwijnenberg. In 2011 kreeg zij de diagnose Alzheimer. Zij wilde niet zwaar dementerend naar haar einde toe en gaf te kennen euthanasie te willen. 

Lees meer...