tzandB.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Woensdagavond 27 november 2019 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 27 november 2019 is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “  Als het thuis niet meer gaat en opname in zicht komt “. Vanavond gaan we hierover in gesprek met een zorgtrajectbegeleider

Lees meer...

3d8ec0f0 933c 11e9 a206 419d35fbd91bSinds enkele maanden staat de deur van de huiskamer in Buurthuis Kadans enkele dagen van de week open voor een ontmoeting of een praatje, onder het genot van een lekker kopje koffie of thee. Iedereen uit Best wordt welkom geheten door een enthousiast team van vrijwilligers!

Sinds september is de huiskamer op maandag, dinsdag en woensdag open van 10.00 tot 12.30 uur. De intentie is om op maandag de aandacht speciaal te richten op mantelzorgers. Ook is hierbij de persoon die ondersteuning krijgt van harte welkom.
De volgende inloop voor mantelzorgers is op maandag 4 november.

Lees meer...

Afbeeldingsresultaat voor domotica zorgWat is domotica en wat kan domotica betekenen in het verlichten van de mantelzorg?
Middels deze voorlichtingsbijeenkomst willen we laten zien welke ondersteunende technologische toepassingen er bestaan en krijgt u praktische voorbeelden te zien hoe u sommige van deze toepassingen thuis of bij uw organisatie kunt inzetten. Aangezien domotica steeds meer worden ingezet, hebben we vanuit het werkveld twee deskundigen bereid gevonden om ons mee te nemen in het huidige aanbod en de diverse toepassingsmogelijkheden.

Lees meer...

10944885 1082459078447742 2156031365516780177 oGratis lunch voor mantelzorgers namens Antonius in Beweging 6 november

Als bezoekgroep van Antonius in Beweging organiseren wij 2-wekelijks lunches en koffiemiddagen om elkaar te ontmoeten en bij te praten. Alhoewel iedereen bij elke activiteit welkom is, nodigen we bij deze speciaal mantelzorgers uit om bij ons aan te sluiten voor de lunch in november. In de regel zijn we met ongeveer 25 mensen en we hebben deze keer plaats voor nog eens 20 mantelzorgers met evt. degene voor wie ze zorgen. Geef je op en meld je aan voor deze lunch tot uiterlijk 3 november, waar mantelzorgers elkaar en anderen kunnen ontmoeten. U bent welkom op WOENSDAG 6 NOVEMBER van half 1 tot 2 uur, (inloop vanaf 12.15 uur) in de ontmoetingsruimte van de Protestante kerk aan de Kon. Julianaweg-Zuid 1 (langs het kanaal). Meld u zich hier aan.

Indisch netwerkDementie bij ouderen met een Indische of Molukse achtergrond

Pelita en Alzheimer Nederland slaan handen ineen

Tijdens een MasoekSadja, een ontmoetings-bijeenkomst voor Indische en Molukse ouderen, spreken we Anneke Meerdink. Zij is gevraagd om een voorlichting te geven over dementie. De zaal zit vol met zo’n 70 mensen. Een heerlijke Indische maaltijd en lekker samen dansen zijn belangrijke redenen om naar deze bijeenkomst te komen. Daarnaast is er altijd een inhoudelijk thema.

Meerdink is bestuurslid van de lokale afdeling van Alzheimer Nederland. Ze vertelt

Lees meer...