B.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

tzandWoensdagavond 25 oktober 2017 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best –Op woensdagavond 25 oktober is er in ons Alzheimer Café B.O.S. een avond rondom het thema ‘Het stellen van een diagnose bij dementie”. Deze avond hebben we als gast Dr. Serge Roufs, specialist ouderengeneeskunde en

Lees meer...

Hoe zorg je, als mantelzorger, voor jezelf?
logo museumHet maandelijkse Alzheimer Café Eindhoven in het Daf Museum, Tongelresestraat 27 in Eindhoven, op maandag 16 oktober 2017, heeft dit keer als thema: `Hoe zorg je voor jezelf, als mantelzorger`? Als je op enige wijze zorg draagt voor iemand met dementie, is het van belang dat je als mantelzorger ook goed voor jezelf zorgt. Hoe ga

Lees meer...

angeliquedesireeIn deze luchtige, creatieve workshop doe je beeldend onderzoek naar het proces waarin je grenzen onder druk komen te staan. Ook wordt gewerkt met het proces om weer terug in je kracht te komen, op het moment dat grenzen overschreden zijn. We gaan op dynamische wijze in op de sociale dynamiek van weerstand, overgave en samenwerking. We werken met krijt, potlood en papier, we maken gebruik van een visualisatie en we doen een dynamische oefening.

Lees meer...

WWW.STEUNPUNTAANGEPASTSPORTEN.NL

Cursus basistechnieken om je (sport)rolstoel tijdens het sporten optimaal te gebruiken en kennismaken met diverse rolstoelsporten.

Voor wie: Voor gebruikers van handbewogen rolstoelen en andere geïnteresseerden

Datum: Zaterdag 14 oktober, 28 oktober, 04 november, 11 november en 18 november 2017

Tijd: 09.30 tot 11.00 uur (zaal open om 09.00 uur)

Locatie: Sporthal De Haspel

Grobbendonckpark 42

5051KR Goirle

Inschrijven: Tot 06 oktober 2017 via www.steunpuntaangepastsporten.nl/evenementen/inschrijven

Meer informatie: Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant

Telefoon: 013 - 532 58 77 / 06-15 88 18 86

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie de bijlage.

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen (bron: SCP armoede signalement 2014) op in een gezin dat moet leven rond het bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen. Deze kinderen lopen allerlei kansen mis die voor andere leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Het is belangrijk dat ook de kinderen die opgroeien in armoede, kunnen deelnemen aan schoolreisjes, lid kunnen worden van een sportclub, hun verjaardag vieren of de mogelijkheid krijgen om op muziekles te gaan. Zo kunnen zij zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Opgroeien in armoede kan leiden tot sociale uitsluiting en achterstand en uiteindelijk tot ongelijkheid en tweedeling in onze maatschappij.

Lees meer...