tzand

B.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Muziek en Dementie

Woensdagavond 27 februari 2019 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 27 februari 2019 is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “ Muziek en Dementie “. Het is voor velen bekend dat muziek een positieve invloed heeft op de stemming en dat muziek lang bewaard blijft wanneer iemand achteruit gaat door dementie. Het is ook een manier om contact te maken. Naar aanleiding van de muziek kommen vaak allerlei herinneringen, verhalen en emoties los.

Lees meer...

IMG 2359Als verbindende schakel tussen zoekers en aanbieders van vrijwilligerswerk in de regio Best mag WBO regelmatig een nieuwe “klant” verwelkomen. Een leuk en verhelderend gesprek met Bas-Paul van Koll, vestigingmanager van Het Goed Best

Groeiend Best (GB): “Wat leuk dat ook Het Goed met vrijwilligers wil werken.”

Bas-Paul van Koll (BPvK): “Dat is zeker zo. Veel mensen denken dat Het Goed een puur commerciēel bedrijf is en dat wij dus geen vrijwilligers nodig hebben. Maar dat is niet zo. Het Goed is een sociaal ontwikkelbedrijf dat zich niet alleen richt op hergebruik van producten maar ook op het leveren van passend werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of die een leer-werktraject willen volgen om de Nederlandse taal of werknemersvaardigheden te leren. Vandaar ook

Lees meer...

Nieuw in buurthuis Kadans

samen eten

WBO wil vanaf 8 maart een ‘samen eten” project starten voor alleenstaande mannen en vrouwen vanaf 50 jaar die in het Wilhelminadorp, Batadorp of de Kantonnier wonen.

Lekker eten en elkaar ontmoeten kan helpen om nieuwe sociale contacten aan te gaan.

In het buurthuis ‘Kadans’ wordt vanaf 8 maart op elke tweede woensdagavond van de maand een gezellige ruimte ingericht voor 15 personen met mooi gedekte tafels.

Vrijwilligers koken dan een gezonde driegangen maaltijd met verse producten.

Onze gasten die zich voor deze maaltijden aanmelden gaan een vaste groep vormen die iedere maand verwacht worden.

Lees meer...

om nooit te vergetenHet is zover, je kunt tickets bestellen voor het Festival Om Nooit Te Vergeten op 17 mei 2019. De tiende editie van de Brabantse Inspiratie- en Kennisdag Dementie, in een nieuw jasje!

Bekijk uitnodiging online

foto pluktuin cZoals u in eerder berichten heeft kunnen lezen wordt er naast Buurthuis Kadans aan de St Jozefstraat een zgn Pluktuin gerealiseerd door en voor bewoners. Zij worden hierbij ondersteund en gefaciliteerd door WBO.

Onlangs zijn de laatste fruitbomen en struiken gerealiseerd en zijn de looppaden naar o.a. de aanwezige bokkentuin uitgezet. Ondanks dat alles er nog kaal uitziet omdat de bladjes nog van de bomen zijn, ziet het er al prachtig uit.

De werkgroep Pluktuin gaat de komende periode een plan maken om de Pluktuin nog verder te ontwikkelen door de aanplant van diverse groenten, kruiden en bloemen.

Ook zal er op educatief gebied e.e.a. gerealiseerd gaan worden. Naast de aanwezige egelhotels zal er ook een bijenhotel gerealiseerd worden en komen er bordjes met daarop informatie over alles wat er groeit en bloeit in de tuin.

De verwachting is dat opening van de Pluktuin in mei zal plaatsvinden.