IMG 8525

Ruim 40 jaar bestond de bestond de Sociale Markt. Onderweg is enkele keren gesleuteld aan het concept: Wel of niet tegelijk met de Braderie en met het Handmelken; Ook de locatie werd al eens gewijzigd; De discussie over nut en noodzaak werd steeds vaker gevoerd...


Na een teleurstellende editie in 2016 besloot de organisatie om echt het roer om te gooien. Dit deden zij in overleg met diverse maatschappelijke organisatie. Met een groep van veertig personen werd tijdens een eerste bijeenkomst gebrainstormd over de toekomst van de sociale markt. De resultaten van eerdere enquetes werden hierin meegenomen. De uitkomst was een nieuwe aanpak, met een nieuwe naam en andere locatie. Men koos voor het zogenoemde ‘feel good’ concept, waar veel eigentijdse evenementen in de regio goed mee scoren. Dit zou plaats vinden op 17 september aanstaande, in en om jongerencentrum Todo, tegelijkertijd met de Zeskamp. Echter, het animo bleek uiteindelijk onvoldoende en dus gaat het evenement niet door.
Barbara Peeters (WBO) licht toe: “Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers zijn we dit avontuur gestart. Doorgaan op de oude voet was geen optie. Natuurlijk waren er nog altijd organisaties die wel bij het oude wilde blijven, maar er was ook behoorlijk wat weerstand. Als de sleur er in komt en zowel deelnemers als bezoekers zijn niet meer enthousiast, dan moet je iets anders verzinnen. We hebben veel aan publiciteit gedaan, via sociale media, Groeiend Best en diverse flyeracties tijdens evenementen. We dachten echt dat er voldoende animo voor was, maar dit bleek helaas niet zo te zijn.”
Slechts 28 organisaties schreven zich in. Zij zijn ondertussen persoonlijk benaderd over de annulering. Wellicht dat er in de toekomst toch weer een vergelijkbaar initiatief komt. Daar staat de organisatie altijd voor open. Meer weten?  Neem contact op met Barbara Peeters via 0499-770110 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.