Inspiratiebijeenkomst met Henk Pieterse op maandag 11 december (19.30 - 21.00 uur)

Oirschot in Beweging organiseert in samenwerking met gemeente Oirschot, WBO en Sportcentrum de Kemmer de bijeenkomst 'Pest mij maar' en heeft voor u de inspirator Henk Pieterse in de hoofdrol.
Door humor en muziek creëert Henk al snel een veilige setting en de ware groepsdynamiek wordt zichtbaar. Bij de Pest mij maar Tour staan Anti Pesten en Normen en Waarden hoog in het vaandel. Het kan de lesgevers, van sportverenigingen en onderwijs, helpen om groepsdynamieken te herstellen en om bewustzijn te creëren. De bal, muziek en veilige setting zorgen voor een directe verankering van dit bewustzijn, waardoor lesgevers in een later stadium hier gemakkelijk op terug kunnen vallen/ pakken.

Deelname voor deze inspiratiebijeenkomst is gratis. Locatie: Sportcentrum De Kemmer (Bloemendaal 5, 5688 GP Oirschot).
Voor aanmelding en/ of meer informatie neem contact op met de Sportcoach, Corné Boot, tel. 0620441685, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Wie is Henk?

Henk Pieterse, 2,11m geboren en getogen in de Jordaan heeft als professional 20 jaar actief gebasketbald. Hij wist maar liefst 14 kampioenschappen te winnen met verschillende teams, waaronder 5 kampioenschappen met Nashua Den-Bosch. Hij speelde tevens in totaal 101 Interlands. Een unieke prestatie voor een Nederlandse basketballer. In 1989 verraste Henk heel Nederland, waaronder Mart Smeets, toen hij een 10 daagse try-out aanging in de NBA, voor de Phildelphia 76’ers.
Henk begon pas met basketballen op zijn 16e, nadat een gymdocent hem had gewezen op deze sport. Voor zijn eerste contact met de bal, werd Henk namelijk erg gepest vanwege zijn lengte. De gymdocent wist echter zijn lengte positief weg te zetten waardoor het basketballen Henk uiteindelijk redde van de ondergang. De sport zette hem in beweging, letterlijk en figuurlijk, om zich ook na zijn glansrijke carrière als Prof in te zetten voor meer respect, acceptatie en tolerantie in de maatschappij met de oprichting van zijn eigen bedrijf Ball- Contact Sportservice.

Opzet Pest Mij Maar Tour
We starten we met een actieve basketbal clinic, op muziek. Tijdens deze laagdrempelig, opgezette clinic, start de 2,11m grote ex-prof basketballer altijd met een algemeen woord, waarin hij zichzelf kwetsbaar opstelt en vertelt over zijn eigen ervaringen, waarbij hij vroeger werd gepest.
Doelstelling van deze avond is een beweging te creëren van respect, emancipatie en sportiviteit. De 'Pest Mij Maar Tour' draait inmiddels al +12 jaar binnen het BAO, V(S)O, praktijkonderwijs, clusterscholen, jeugdgevangenissen. Maar ook bij sportbonden als maatschappelijke (sport)organisaties en verenigingen in Nederland.