25289361 1982367165356626 628226595989306065 n
Donderdag 14 december kregen de leerlingen van de groepen 7 en 8 van OBS De Korenbloem een bijzondere gastles van docent (S)Cool on Wheels Ger van Heugten. Hoe moeilijk is het om aan het dagelijks leven deel te nemen met een handicap? Door het project (S)Cool on Wheels leren de kinderen op een speelse manier hoe het is om een handicap te hebben en hoe moeilijk het soms voor mensen met een handicap is om mee te doen aan het dagelijkse leven.

 

Project
(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. De kinderen bekijken in de klas filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent (S)Cool on Wheels, Ger van Heugten, die zelf een lichamelijke handicap heeft.

Interactief
Op donderdag 14 december heeft Oirschot in Beweging een gastles (S)Cool on Wheels georganiseerd op OBS De Korenbloem. Ger van Heugten begon de gastles met: “Overal waar je last van hebt is een beperking”.... het werd even stil in de klas en de kinderen keken elkaar vragend aan. Daarna kwamen de vragen, en voorbeelden. Verder kwam de gastles docent nog met een andere schokkende zin voor de kinderen namelijk: “iedereen heeft een beperking” daarna vertelde hij dat het helemaal niet erg is om een beperking te hebben, zelf was hij de beste speler van Europa geworden met rolstoelvolleybal en heeft hij een Paralympische medaille uit Peking (2012). Na wat serieuze praat werd er wat afgewisseld met leuke filmpjes en grapjes.

In de middag stond een praktijkles op het programma. De kinderen gingen naar sporthal de Halm en kregen hier les ín de rolstoelen. De gastdocent had tien rolstoelen meegenomen en zo konden de kinderen beleven hoe het nou is om te sporten in een rolstoel. De kinderen waren razend enthousiast! Ze begonnen snel met een rolstoel parcours met een slalom een “wheelie” en een val achterover om vervolgens weer op te staan en verder te rijden. De kinderen hadden er erg veel plezier in en de gastdocent ook. Hij lachte en maakte grapjes met de kinderen ondanks hij ook heel serieus kon zijn. Hij gaf namelijk ook professionele training. De praktijkdag sloten de kinderen af met een partijtje.

Al met al was dit een zeer leuke dag! De kinderen van groep 7 en 8 van de Korenbloem hebben een duidelijk beeld gekregen van het sporten met een beperking, en vooral veel plezier gehad in het sporten!

Meer weten over (S)Cool on Wheels, neem dan contact op met Sportcoach Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..