logo museumAlzheimer Café Eindhoven maandag 14 mei 2018 Locatie:
DAF museum, Tongelresestraat 27, Eindhoven

Kunst en dementie
Kunst is al vele eeuwen een belangrijk onderdeel in het leven van mensen. Kunst is niet alleen leuk en mooi, maar het inspireert, motiveert en verbindt. Naast deze werking op de mens, heeft het ook een positief effect onze gesteldheid: het vermindert spanning en maakt daarnaast ook nog eens gelukkig. Het Van Abbemuseum heeft in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam

een speciaal kunstprogramma opgezet voor mensen met dementie hun naasten: Onvergetelijk Van Abbe. Het programma bestaat uit interactieve rondleidingen in het museum. 
Op 14 mei a.s. om 19.00 uur zal Jenneke Lambert (kunsthistoricus en rondleidster) in het Alzheimer Café vertellen over het effect van kunst op mensen met dementie en hun naasten. Het kijken naar kunst leidt niet alleen tot een verbetering van de kwaliteit van leven, maar heeft ook een positief effect op de relatie tussen de persoon met dementie en de mantelzorger. De gastspreker zal tijdens deze bijeenkomst uitgebreid vertellen over deze positieve effecten, mogelijkheden en aandachtspunten bij dementie. 

Praktische informatie

Het Alzheimer Café begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur en is bedoeld voor mensen met dementie, hun familie en andere belangstellenden. De toegang is gratis en de zaal gaat om 19.00 uur open. Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland, afdeling Zuidoost Brabant, in samenwerking met Archipel Zorggroep en Vitalis WoonZorg Groep. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Thea Sturme, 040-2158000. Voor meer informatie over de cafés in Zuidoost-Brabant kunt u kijken op de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.