mantelzorgdag 10 novZaterdag 10 november is het weer de “Dag van de Mantelzorg”. WBO roept iedereen op om juist met een simpel gebaar als een kop koffie of gewoon een compliment te laten zien dat we mantelzorgers waarderen.

Uit onderzoek van Mezzo in het kader van de Dag van de Mantelzorg blijkt namelijk dat mantelzorgers die emotionele steun ervaren uit hun omgeving, het zorgen beter aankunnen. Bovendien lukt het deze mantelzorgers vaker om de zorgtaken te delen met anderen. Mantelzorgers voelen zich vooral gesteund als ze ergens terecht kunnen voor een luisterend oor of iets simpels als het overnemen van een praktisch klusje (zoals boodschappen doen).

Voor meer dan de helft van de mantelzorgers geldt dat zij graag (méér) steun ontvangen. Zij krijgen nu de meeste steun van familieleden maar zouden juist ook meer steun wensen van professionals of een kennis, vriend of buur.

Mantelzorgcompliment
De gemeente Best reikt jaarlijks een mantelzorgcompliment uit om haar waardering voor mantelzorgers te laten zien. Aanvragen kan nog tot 1 december. Op de website van de gemeentehttps://www.gemeentebest.nl/mantelzorgers staat hoe u dit kunt doen. .

Uitreiking mantelzorgcompliment
Het mantelzorgcompliment wordt uitgereikt op woensdag 18 tussen 09.00 en 17.00 en donderdag 19 december tussen 09:00 uur en 19:00 uur in Bestwijzer.Tijdens de uitreiking is er ruimte om een bakje koffie te drinken met wat lekkers erbij. Net als andere jaren zijn diverse vrijwilligers en medewerkersvan WBO en de gemeente aanwezig voor een warm onthaal en een luisterend oor.

Mantelzorgondersteuning
Zorg je voor een ander en heb je vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wil je graag je verhaal kwijt? Neem dan contact op met het steunpunt mantelzorg in Bestwijzer. Zonnewende 173, 5683 AB Best. Bel 0499 770110, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Openingstijden: ma t/m vrij van 8.30 tot 12.30 uur.