logo wboJaarlijkse reikt gemeente Best in samenwerking met WBO het mantelzorgcompliment uit. Maar liefst 650 complimenten zullen dit jaar middels een warm welkom, een bakje koffie en een praatje uitgegeven worden. Tijdens de uitreiking zijn er diverse medewerkers en vrijwilligers van verschillende organisaties aanwezig om hierin te voorzien maar zeker ook om namens de gemeente grote waardering uit te spreken over de zorgen die men uitvoert ten behoeve van hun naaste.

Niet iedereen zit op waardering te wachten. Sommige mensen hebben liever een functioneel gesprek, informatie en advies of wanneer mogelijk praktische ondersteuning om het allemaal georganiseerd te krijgen. Ook hierin zal tijdens deze dagen bij stil gestaan worden. Voor acute hulp zijn er agogische medewerkers die u in contact kunnen brengen met de benodigde organisaties, voor informatie en advies is er het brede aanbod van foldermateriaal uit de informatiemarkt van Bestwijzer beschikbaar.

Naast alle individuele communicatie middelen uit de informatiemarkt in Bestwijzer omtrent mantelzorgondersteuning is er dit jaar een wegwijzer mantelzorg ontwikkeld. Deze gaat zo algemeen mogelijk in op alle mogelijke vormen van mantelzorgondersteuning in de gemeente Best en omgeving. Wanneer mensen nieuw zijn met Mantelzorg is dit een welkome landkaart in het doolhof van mantelzorgondersteuning. Tevens is er een digitale versie beschikbaar. Deze is hier te downloaden.

Ook is er de mogelijkheid om tijdens de uitreiking uw behoefte aan mantelzorgondersteuning aan te geven middels de enquête die op deze dagen wordt afgenomen en kunt wanneer u behoefte heeft ook een persoonlijk gesprek aanvragen. Deze kan bij u thuis plaatsvinden samen met de persoon waar u voor zorgt of juist niet. Zo’n gesprek kunt u overigens altijd aanvragen. Dit kan via het infopunt in Bestwijzer. Telefonisch, via mail of fysiek. We zijn dagelijks geopend van 08:30 t/m 12:30 uur en te bezoeken in Bestwijzer en telefonisch te bereiken op. 0499 770110