tzandB.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Ondersteuning na de diagnose dementie

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 23 januari 2019 is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “ Ondersteuning na de diagnose dementie “. Aan een periode van vermoedens en onzekerheid komt een eind op de dag dat je te horen krijgt dat je naaste dementie heeft. Voor veel mensen is dat een opluchting en een klap tegelijkertijd; je weet wat er aan de hand is, maar je weet ook dat er ( nog) geen genezing mogelijk is.

Iedereen gaat daar anders mee om, maar de impact van dementie op het leven is voor de meeste mensen groot. Bij je naaste kan de diagnose veel emoties oproepen, Boosheid, verdriet, het niet geloven en ontkennen, of het lijdzaam aanvaarden. Alles is mogelijk, het is niet te voorspellen. Het helpt om je ervaringen te delen met anderen die hetzelfde meemaken en om meer kennis te vergaren over dementie. Er bestaan in onze regio gespreksgroepen en cursussen voor mantelzorgers, voor echtparen en voor mensen met dementie. Op deze avond in het Alzheimer Café gaan we meer vertellen over deze verschillende groepen en hoe je jezelf hiervoor kunt aanmelden.

Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot, is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.

Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( 0641546859 ) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.