Antoon en Ied Gruijters zien in 2015 een langgekoesterde wens in vervulling gaan

Vrijdag 7 oktober 2016 wordt in het kader van de Nationale Ouderendag in Best voor de derde keer wensen van ouderen in vervulling gebracht en zal opnieuw een groots Theaterfeest in de Prinsenhof in Best plaatsvinden.

natouderendag

Antoon en Ied Gruijters waren in 2015 negenenvijftig jaar geleden getrouwd en met weemoed dacht het echtpaar terug aan de dag dat ze elkaar het ja-woord gaven tijdens de huwelijksmis. 'Richard Kroes, van wie ik na de militaire dienst een periode pianoles kreeg en die zelf organist was, had ik gevraagd het orgel te bespelen. Maar ik had aan dat verzoek nog twee wensen toegevoegd, namelijk bij onze intocht de Toccata en Fuga in d van Bach te spelen. Op zo'n belangrijk moment in je leven je lievelingsstuk te horen spelen is fantastisch', vertelde Antoon Gruijters aan Paul Brink die bij het echtpaar thuis de speciale wens voor 2015 kwam bespreken. Gruijters vervolgde: 'Natuurlijk was mijn eigen koor, waarvan ik de dirigent was, aanwezig om de Gregoriaanse mis te zingen. Aan het einde van de mis vervulde mijn leraar-organist een tweede wens: de toccata uit de symfonie van Widor'. De wens van het echtpaar was in 2015 om nogmaals dit moment te beleven. Vrijwilliger en lid van de werkgroep Paul Brink vond het zo'n speciale wens dat hij tijdens een inloopavond in de Catharinakerk in Eindhoven in gesprek kwam met de bekende stadsorganist Ruud Huijbregts en na enkele gesprekken was Huijbregts bereid om op 2 oktober 2015 tussen 12.30 en 13.00 uur tijdens het lunchconcert in de Catharinakerk de twee nummers te spelen. 'De emoties kwamen opnieuw naar boven' vertelde het echtpaar Gruijters na afloop, waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling was gegaan.

Wenskaarten:

De nationale Ouderendag in Best is dit jaar op vrijdag 7 oktober. Binnenkort kunnen de wenskaarten opgehaald worden bij CultuurSpoor Best, BestWijzer, maar ook bij de huisartsen, KBO, PVGE, ZuidZorg, het Rode Kruis en de apothekers. Vrijwilligers kunnen zich daarna opgeven op de website www.best.nationaleouderendag.nl en aangeven welke wens ze willen vervullen.