Bevrijdende vleugels 1 21Op 17 september is het precies 75 jaar geleden dat Operatie Market Garden plaatsvond. Geen wonder dus dat ook dit jaar weer meer dan 35.000 mensen een bezoek brengen aan Museum Bevrijdende Vleugels. En die mensen komen natuurlijk allemaal via de receptie naar binnen

Vrijwilligerswerk
Judith Vlassak (JV), die voor het museum de PR en Communicatie doet: “Museum Bevrijdende Vleugels wordt bijna helemaal gedragen door vrijwilligers. In totaal werken hier zo’n 40 personen,

waarvan 10 in de werkplaats en het depot, circa 15 voor het verzorgen van de rondleidingen en rond de 10 voor het bemensen van de receptie. Zonder deze vrijwilligers zou het museum nooit zijn ontstaan en zou het ook nooit kunnen voortbestaan. Ze zijn echt onmisbaar.”

Mark van Pelt (MvP), de directeur van het museum: “Bovendien bepalen juist deze vrijwilligers de prettige sfeer binnen het museum. Ik denk dat je maar weinig werkplekken vindt waar mensen zo gemotiveerd en zo enthousiast zijn. We hebben hier heel wat medewerkers die praktisch iedere dag aan het werk zijn en die pas rusten als alles in oude glorie is hersteld en er weer perfect bij staat. Onze vrijwilligers beschouwen het museum echt als een stukje van hen zelf. En terecht ook.”

Enthousiasme
MvP: “Dat enthousiasme zie je ook terug in de medewerkers die contact hebben met de bezoekers. Aan onze rondleiders merk je niet alleen dat zij alles van Operatie Market Garden en van alle vliegtuigen, tanks, etc. weten, maar je voelt ook dat zij die kennis heel graag willen overbrengen aan de bezoeker. Men vindt het leuk om bezoekers te ontvangen en doet er alles aan om het de mensen naar de zin te maken. Dat geldt natuurlijk ook voor de nieuwe receptionisten (M/V) die wij zoeken.”

JV: “Het is echt leuk om hier aan de receptie te zitten. De werkzaamheden zijn even afwisselend als eenvoudig. Je verwelkomt de bezoekers, je checkt al dan niet de reservering, je rekent af via de kassa of pin-terminal en als het nodig is reken je verkopen vanuit de winkel af en verricht je nog wat lichte administratieve werkzaamheden . Bovendien komt er altijd wel een gezellige collega langs voor een praatje of kopje koffie. En wat ook leuk is: je hebt met zowel kinderen als volwassenen te doen en af en toe kan je je schoolengels weer wat ophalen aan een buitenlandse bezoeker. Want die komen hier natuurlijk ook regelmatig.”

Uitnodiging
MvP: “Kortom. Als je ons museum wilt ondersteunen door een of twee keer per week als vrijwilliger ons receptieteam te komen versterken kijk dan even op www.bevrijdendevleugels.com voor het contactformulier of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ons museum is zeven dagen per week geopend. De werktijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur (dagdelen kan ook), je ontvangt per gewerkte dag een vrijwilligersvergoeding en daarnaast hebben we regelmatig gezamenlijke uitjes, krijg je korting op museumproducten en is voor jou en je gezin de toegang altijd gratis. We nodigen je graag uit voor een persoonlijke kennismaking.”

 

Meer informatie is ook te vinden op www.wbo.nl/vacaturebank (vacature VO325)