Afbeeldingsresultaat voor domotica zorgWat is domotica en wat kan domotica betekenen in het verlichten van de mantelzorg?
Middels deze voorlichtingsbijeenkomst willen we laten zien welke ondersteunende technologische toepassingen er bestaan en krijgt u praktische voorbeelden te zien hoe u sommige van deze toepassingen thuis of bij uw organisatie kunt inzetten. Aangezien domotica steeds meer worden ingezet, hebben we vanuit het werkveld twee deskundigen bereid gevonden om ons mee te nemen in het huidige aanbod en de diverse toepassingsmogelijkheden.

 

Met behulp van technologische middelen (domotica) wordt 'zorg op afstand' geboden aan mensen die langdurige zorg nodig hebben. Dit betreft vooral ouderen en mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking die thuis of in zorginstellingen wonen. Domotica variëert van een eenvoudige alarmknop die een cliënt bij zich draagt, tot intelligente systemen die waarnemen of de cliënt afwijkt van zijn normale leefroutines.

 

Désirée Hobbelen, Manager Vernieuwing en Kwaliteit, Brabant Zorg
anpOcuun 400x400“Mensen worden ouder en blijven langer thuis wonen, waardoor het voor zorgorganisaties steeds moeilijker wordt om aan de zorgvraag te voldoen. Zorgtechnologie is één van de oplossingen om tegemoet te komen aan de vraag van de toekomst. Maar het is dan wel van groot belang dat we onze medewerkers én onze cliënten hierin meenemen. Bij BrabantZorg maken we tijd, geld en ruimte vrij voor deze ontwikkeling. Door te investeren in onze mensen, geloven we dat we het verschil kunnen maken.”

 

 

Alex van den Brand, Directeur HealthKompas,
alex van den brandHealthKompas is opgericht om de gezondheidszorg in Nederland toegankelijk en betaalbaar te houden. e-Health levert hier een belangrijke bijdrage aan doordat mensen met e-Health langer thuis kunnen blijven wonen. Wij helpen bij het kiezen van de juiste e-Health oplossing, toegespitst op de persoonlijke situatie. Of men nu meer bewegingsvrijheid wil, veiligheid in- en om het huis, leefstijlmonitoring of alarmering, HealthKompas helpt met het maken van de juiste keuze. Dit doen we voor zowel particulieren als zakelijke klanten. Doordat we onafhankelijk zijn kiezen we de best beschikbare oplossingen in de markt en maken die beschikbaar op het gebied van:

Alarmering, monitoring, zorgrobots, medicatietrouw, slimme apparatuur, zelfhulp-apps, hulp bij chronische aandoeningen en zelfzorg.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het Steunpunt Mantelzorg van WBO i.s.m. Vincent Bakx van Saar aan huis. De bijeenkomst is open voor het publiek maar wel vragen we u zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Datum: 3 December 2019.
Tijdstip: 13:30-15:30uur.

Locatie: Bestwijzer, Zonnewende 173 te Best.

Voor meer informatie of mantelzorgondersteuning kunt u contact opnemen met het Infopunt in Bestwijzer op werkdagen tussen 08:30 uur t/m 12:30 uur.