tzandB.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Woensdagavond 27 november 2019 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 27 november 2019 is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “  Als het thuis niet meer gaat en opname in zicht komt “. Vanavond gaan we hierover in gesprek met een zorgtrajectbegeleider

en een clientadviseur. Mensen met dementie blijven zo lang mogelijk thuis wonen, in hun eigen vertrouwde omgeving. Daarbij krijgen ze ondersteuning van familie, vrienden en betrokken hulpverleners. Maar soms is het toch noodzakelijk om na te gaan denken over opname in een verpleeghuis. Wanneer breekt het moment aan dat het niet meer gaat thuis? Wat zijn dan de vervolgstappen? Mag je zelf kiezen waar je wilt wonen? Komt je verwante op een gesloten afdeling en wat betekent dit? Hoe wordt een opname ervaren door degene met dementie en door de mantelzorger? Deze vragen zullen centraal staan in het gesprek met onze gasten : deze avond een zorgtrajectbegeleider en een clientadviseur. Na de pauze is er ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

 Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot,  is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie. 

Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( Best  06 41546859 ), Diny Nooijen ( Son en Breugel 0499 473708 ) of Francien Dekkers ( Oirschot, 06 16677830) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio  de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.