tzandB.O.S. ( Best, Oirschot, Son & Breugel )

Woensdagavond 22 januari 2020 vanaf 19.30 uur bij het Alzheimer Café B.O.S.

Best/ Oirschot – Op Woensdagavond 22 januari is er in ons Alzheimer Café B.O.S.( Best, Oirschot, Son en Breugel ) vanaf 19.30 uur een avond met als thema: “ Geluksmomentjes“. Vanavond gaan we hierover in gesprek met Teun Toebes, student verpleegkunde en oprichter van de Stichting sTeun en Toeverlaat en onlangs gekozen tot Brabander van het jaar 2019.

Vaak spreken we bij dementie over wat niet meer lukt. Maar er zijn ook mooie momenten. Het is belangrijk om ook daarbij stil te staan. Wat is de passie van de mensen achter de dementie? Het beroep of een hobby van vroeger roept vaak goede herinneringen op. Maar ook bezigheden van nu kunnen mooie momenten opleveren. Zowel voor de persoon met dementie als voor de mensen om hem of haar heen. Voor deze avond hebben we Teun Toebes uitgenodigd. “Het leven stopt niet na de diagnose of na opname in een verpleeghuis” , aldus Teun Toebes. Zijn doel is om mensen met dementie geluksmomentjes te bezorgen. Hierover maakt hij korte video`s die hij deelt via sociale media. Aan de hand van zijn video`s gaan wij met hem in gesprek.

Ook kunnen de aanwezigen deze avond genieten van het optreden van zangkoor Memories. Het zangkoor is opgericht op 17 september 2019 en is bedoeld voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel en eventueel hun partner. Het aantal koorleden bedraagt momenteel 22 zangers en zangeressen. Memories repeteert op de dinsdagmiddagen van de oneven weken in buurthuis de Vlinderhei ( in de wijk Heuveleind in Best) van 13.30 tot 15.00 uur. Nieuwe leden zijn welkom en na het optreden van het zangkoor kan men zich aanmelden of vragen hierover stellen.

Het Alzheimer Café B.O.S., Zalencentrum `t Zand aan de Bestseweg 52 in Oirschot, is gratis toegankelijk en bij binnenkomst wordt u getrakteerd op een kopje koffie of thee. In de pauze bestaat de mogelijkheid boeken van het Alzheimer Café B.O.S. te bekijken en ( gratis ) te lenen. Ook liggen er folders en brochures over dementie.

Voor inlichtingen: Jan Verbeek ( Best 06 41546859 ), Diny Nooijen ( Son en Breugel 0499 473708 ) of Francien Dekkers ( Oirschot, 06 16677830) . Zie voor meer informatie over alle Alzheimer Cafés in de regio de website van Alzheimer Nederland, regio Zuidoost Brabant.