jaaaaahNa ruim vijfentwintig trainingen bij leden en medewerkers van verschillende verenigingen en organisaties en vrijwilligers van buurthuizen zal de training Samen Dementievriendelijk in 2020 openstaan voor andere belangstellenden. Meld u aan, u bent van harte welkom.

Dementie

Dementie is een verzamelnaam voor meer dan 50 ziekten waarbij de hersenen minder goed werken. Dementie komt met name voor bij ouderen en is in Best inmiddels vastgesteld bij ruim 500 personen.

Door de groeiende vergrijzing zal dit aantal rond 2040 zijn opgelopen tot zo’n 1000. Preventie door middel van een gezonde, actieve leefstijl voor lichaam en brein is daarom van wezenlijk belang, terwijl ook herkenning, begrip en hulp steeds belangrijker zullen worden.

Gratis training

Tijdens de 2 ½ uur durende training wordt niet alleen verteld wat dementie inhoudt en welke preventieve maatregelen men kan nemen, maar wordt door middel van o.a. rollenspel ook ingegaan op specifieke situaties die men tijdens het contact met dementerenden kan tegenkomen en hoe men er in de praktijk mee om zou moeten gaan. Deelnemers van deze gratis training ontvangen na afloop een certificaat.

Welkom

Wilt u een bijdrage leveren aan een dementievriendelijk Best en er aan bijdragen dat mensen met dementie langer actief blijven deelnemen aan de maatschappij? Schrijf u dan in voor deze cursus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En voor de kosten hoeft u het niet te laten, want deelname is geheel kostenloos. Doen dus!!