Wat is de Vrijwilligersacademie
De Vrijwilligersacademie traint vrijwilligers, mantelzorgers en beroepskrachten die met deze doelgroepen samenwerken. Vrijwilligers en beroepskrachten leren bij de Vrijwilligersacademie de belangrijkste vaardigheden om hun werk goed te kunnen doen. Onze cursisten geven aan dat dit bijdraagt aan het werkplezier, motivatie en persoonlijke ontwikkeling van iedereen die voor een ander zorgt.

Aanbod Vrijwilligersacademie
Bekijk hier ons aanbod van trainingen, cursussen en activiteiten voor vrijwilligers.

Aanbod mantelzorgwaarderingsactiviteiten
Bekijk hier ons aanbod van mantelzorgwaarderingsactiviteiten.

Activiteit indienen
Hier kunt u zelf een activiteit indienen waarvan u denkt dat deze geschikt is voor vrijwilligers.

Vacaturebank vrijwilligerswerk
Bekijk hier de mogelijkheden om zelf ook vrijwilliger te worden.

Aansluiten bij de behoefte
De Vrijwilligersacademie onderzoekt voortdurend wat de behoefte van vrijwilligers in zorg en welzijn is. Dat doen we door enquêtes af te nemen en gesprekken te voeren met onze eigen vrijwilligers en die van andere vrijwilligersorganisaties. Centraal staan de leerwensen van vrijwilligers en coördinatoren van onze partnerorganisaties om ervoor te zorgen dat het aanbod van de Vrijwilligersacademie up-to-date is en aansluit bij wat mensen en organisaties nodig hebben om hun werk goed, gemotiveerd en geïnspireerd te kunnen doen.

Expertise om aan te sluiten
Onze trainers hebben kennis van theorie én praktijk, waardoor we altijd een goede aansluiting kunnen maken op het werk en de casuïstiek van vrijwilligers, begeleiders, mantelzorgers, stagiaires, etc. We passen de oefeningen en voorbeelden aan op de werkpraktijk.

Samen met andere organisaties
Het versterken van vrijwilligers doen we in samenwerking met andere vormen van ondersteuning van informele zorg in Best, bijvoorbeeld met het Steunpunt Mantelzorg en vrijwilligersorganisaties in de zorg en de gemeente Best. 

Voor wie?
Het hele jaar door staan vrijwilligers en mantelzorgers klaar voor een ander. En daarom verdienen zij het om daar iets voor terug te krijgen. WBO biedt, samen met partners, daarom regelmatig gratis activiteiten aan, zoals workshops, trainingen en andere activiteiten. Een actueel overzicht hiervan vind je hierboven onder het kopje "Aanbod Vrijwilligersacademie". Wanneer je op de dikgedrukte tekst klikt word je naar een andere pagina doorverwezen ten behoeve van meer informatie en de mogelijkheid om je op te geven. Mocht je er niet uitkomen of meer informatie nodig hebben dan kun je ons bereiken via het Infopunt.

Contactgegevens 
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Bestwijzer
Adres: Zonnewende 173, Best
Tel: 0499-770110
www.bestwijzer.nl